Po Pyrkonie (24-26 kwietnia) zaczynamy już przenosić forum na forumpolish. Odświeżymy je trochę i w ten sposób wprowadzimy nowe wątki i wrócimy do gry :) Do tego czasu możecie sobie pisać, albo szykować się do przenosin :D
Pomoc przy przenosinach lub do teamu Adminów / MG poszukiwana i potrzebna! :D
Witamy na VPV
To nie jest forum SL, tylko typowe forum PBF z kostkami i Mistrzem Gry.
Posiadamy własny system - nie trzeba znać żadnych seriali, książek, filmów, komiksów itd.
Obowiązują Avki Realne, ale Mściciele i Przestępcy w przebraniach mają obrazki.
Nie ma super mocy. Zamiast tego jest wysoce rozwinięta technologia.
Każdy może zabłysnąć.. Dzięki specjalnemu systemowi kostek oraz możliwości zapisania się na Bogacza dłuższą historią postaci.
Stawiamy na realizm. Chcemy wczuć się w grę i urozmaicać ją, jak tylko się da. Między innymi służyć do tego będą "Wtyki MG".
Podręcznik to nasze Kompendium Wiedzy o systemie, ale nie trzeba czytać go całego od razu, bo nie wszystkie informacje są przydatne od zaraz.
Zapisy do Gry
Mściciele ~ Otwarte
Policja ~ Otwarte
Przestępcy ~ Otwarte
Mieszkańcy ~ Otwarte
Fabuła Forum
Rok 2250. Göteborg, Szwecja.
W tych czasach technologia jest wysoce rozwinięta. Językiem urzędowym na świecie jest angielski i niemal każdy go zna. Przez niezwykłe odkrycia w dziedzinie technologii poziom i zagrożenie związane z przestępczością drastycznie wzrosły. Policja ma związane ręce prawem i osobami z wysokich stanowisk. Gdyby nie Mściciele, którzy działają ponad prawem w Göteborgu i wielu innych miastach na całym świecie rządziłyby gangi i najróżniejsi przestępcy.
Jakby tego było mało w tej szwedzkiej metropolii powstała organizacja zwana Światło. Manipulują każdym na ich drodze i mają mroczne plany w stosunku nie tylko do Göteborga ale i całego świata. Nikt nie wie kim są, a policja nawet nie wierzy w ich istnienie.
Jak będzie wyglądało życie w tej metropolii, czy Światło oraz Przestępcy zostaną bezkarni, a policja bezradna. Czy mieszkańcy będą w stanie opowiedzieć się po którejś stronie?
Nikt nie zna odpowiedzi na to pytanie oprócz Ciebie użytkowniku!
05.06.14 ~ Wszystkie aktywne wcześniej misje i zdarzenia etc. zostaną zresetowane i wprowadzone od nowa. Podwodny Kompleks Lilia miał już, jednak miejsce i bierzemy go pod uwagę.
02.03.15 ~ Tajną placówką Światła, służącą za laboratorium - i kto wie co jeszcze - wstrząsa eksplozja. Trwa wydarzenie, po jego zakończeniu poznacie więcej informacji.
10.06.13 ~ Światło podaje oficjalne ogłoszenie i ujawnia się w trakcie otwarcia Podwodnego Kompleksu Lilia. Przemówienie poprzedza wielki wybuch.
Wydarzenia
Kalendarium wszelkich wydarzeń które były, trwają lub dopiero się odbędą.
Forum współgra wyglądem z przeglądarką Firefox Mozilla. Nie polecamy Opery!
Aktualizacje
01.03.15 - Forum nadal działa w dość prywatnym gronie, ale otwieramy się na nowych graczy, wznawiamy postęp fabuły itp. Ponadto na forum będą miały miejsce porządki - kasacja kont, przenoszenie tematów do archiwum itd.
05.06.14 - Forum zostaje otwarte i będzie prowadzone w nowy sposób - powoli i bardziej z nastawieniem na grę i frajdę nawet dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na grę. Zapraszamy. Cosplayowa grupa SuperPyry.
30.05.13 - ReOpen forum. Poszukiwana pomoc do Administracji i MG. Cenimy jakość gry nad ilość userów, więc forum działa nawet jeśli jest tylko kilku userów - nie zależy nam na łamaniu rekordów, tylko dobrej zabawie - zapraszamy! :)
18.03.13 - Otwarcie Forum.
Poszukujemy Mistrzów Gry i chętnych do pomocy administracyjnej. Szukamy też Redakcji Gazetki. Pomóż nam zdecydować się na Logo.
Poszukiwani
To dopiero początki forum, więc każda grupa i ranga jest potrzebna na równi.
Póki, co nie ma możliwości bycia Pomocnikiem ale jest możliwość zostania Gosposią/Lokajem (ale niezbyt wiele).
Wiek: 35 lat Zajęcie: Grafik Komputerowy / Informatyk Znajomości: Moje Relacje Orientacja: Aseks Ubiór: Tak Wygląda Multikonta: Dick, Zatanna, Dragon
Wysłany: 2013-03-13, 13:21 Mistrzów Gry Tytuł:Administrator | Grafik | Mistrz Gry | Bogacz | S: 81 | Z: 81 | I: 30 | P: 71 | C: 20 | Poziom 1 ~ Przebieraniec
Są niezwykle istotni dla przetrwania forum. Im więcej tym lepiej bo mniej roboty na głowę.
By się zgłosić wypełnij formularz:
Kod:
[b]Posiadane Postaci:[/b]
[b]Doświadczenie w grze w PBFy:[/b]
[b]Doświadczenie w byciu MG:[/b] (może być 0)
[b]Doświadczenie w RPG (kostki):[/b]
[b]Dostępność Czasowa:[/b]
[b]Dlaczego się zgłaszasz?:[/b]
Wiek: 40 lat Zajęcie: Prezes własnej firmy będącej w rodzinie od pokoleń Znajomości: Moje Relacje Orientacja: Bi Ubiór: Tak Wygląda Multikonta: Dragunsun, Biały Orzeł
Posiadane Postaci: Ezio Auditore (ale będę planował w przyszłości jeszcze jedną)
Doświadczenie w grze w PBFy: 6/10
Doświadczenie w byciu MG: Byłem na jednym forum kiedyś, ale za to w RL bywam MG często
Doświadczenie w RPG (kostki): Duże 8,5/10
Dostępność Czasowa: Różnie. Czasem mogę być całe dni, a czasem zniknę na 3-4 dni itp. Mam ruchomy czas pracy, ale mam laptopa i mogę wchodzić na forum z różnych miejsc
Dlaczego się zgłaszasz?: Bo widzę, że potrzeba MG, a skoro znam się na tym i jestem w stanie pomóc to czemu mam siedzieć i to olać?
Wiek: 33 Zajęcie: Wykładowca fizyki i matematyki na uniwersytecie Znajomości: Moje Relacje Orientacja: Hetero Ubiór: Tak Wygląda Multikonta: Booker DeWitt
Wysłany: 2013-06-11, 14:52
Tytuł:Mistrz Gry | S: 1| Z: 51| I: 146| P: 51| C: 1| Poziom 0 ~ Nowa Rybka
Posiadane Postaci: Booker DeWitt, Edward nashton
Doświadczenie w grze w PBFy: No... gram z pięć lat już? Straciłem rachubę, ale tak mniej więcej.
Doświadczenie w byciu MG: Tak, to będzie zero xD
Doświadczenie w RPG (kostki): Też zero.
Dostępność Czasowa: Tutaj akurat bez problemowo, bo zazwyczaj jestem codziennie, chociaż na chwilkę.
Dlaczego się zgłaszasz?: Bo Snake mnie poprosiła xD No i chciałbym w końcu spróbować swoich sił jako MG :)
Wiek: 23 lata Zajęcie: Modelka Znajomości: Moje Relacje Orientacja: Bi Ubiór: Tak Wygląda
Wysłany: 2013-06-12, 13:18
Tytuł:Bogacz | Redakcja Gazetki | Mistrz Gry (Okres Próbny) | S: 24 | Z: 77 | I: 78 | P: 32 | C: 42 |
Posiadane Postaci: Killer Frost
Doświadczenie w grze w PBFy: Ciężko powiedzieć, ale myślę, że będą z cztery lata
Doświadczenie w byciu MG: Wydaje mi się, że dwa razy, choć może przez jakiś krótszy czas byłam MG na większej ilości for.
Doświadczenie w RPG (kostki): Piękne okrąglutkie zero
Dostępność Czasowa: Jestem codziennie, w zależności od dnia tygodnia siedzę od paru godzin, do parunastu. W weekendy, jeśli nigdzie nie wyjeżdżam jestem dostępna niemal od rana do wieczora.
Dlaczego się zgłaszasz?: Podoba mi się forum i chcę się zaangażować w jego prowadzenie. Co prawda jestem już Redaktorem, ale to co innego.
Wiek: 35 lat Zajęcie: Grafik Komputerowy / Informatyk Znajomości: Moje Relacje Orientacja: Aseks Ubiór: Tak Wygląda Multikonta: Dick, Zatanna, Dragon
Wysłany: 2013-06-12, 14:01
Tytuł:Administrator | Grafik | Mistrz Gry | Bogacz | S: 81 | Z: 81 | I: 30 | P: 71 | C: 20 | Poziom 1 ~ Przebieraniec
Killer piszesz ładne posty, łapiesz szybko o co chodzi i jesteś moim zdaniem odpowiedzialną osobą :) Mam nadzieję, że bycie MG się spodoba, zwłaszcza jak kostki dają tyle możliwości
Przyjmuję cię na Okres Próbny i jeśli chcesz, możesz mojej Zatannie pierwszą misję poprowadzić :) Pójdzie szybko i prosto bo to Łatwy poziom
Akcept
Bycie MG nie boli, jest łatwe.. Zobaczcie ludzie z 0 doświadczeniem zaczynają i daja radę - zapraszam albo skończy się na tym, że będziecie na misje czekać wiele dni xP
Wysłany: 2013-06-20, 13:22
Tytuł:Mistrz Gry (Okres Próbny) |S: 10|Z: 80|I: 80|P: 40|C: 50| Poziom 0 ~ Nowa Rybka
"Bycie MG jest łatwe" - wchodzę w to!
Posiadane Postaci: Alice Harris
Doświadczenie w grze w PBFy: Fiu fiu, ze cztery lata z przerwami na pewno będą.
Doświadczenie w byciu MG: Jest jakieś, niewielkie ale jest.
Doświadczenie w RPG (kostki): Ogólnie zerowe, ale jak teraz poczytałem posty obecnych Mistrzów to jest ciut większe.
Dostępność Czasowa: W weekendy dostępny praktycznie cały czas, w dni tygodnia na sto procent co najmniej wejdę na forum aby sprawdzić, czy są jakieś nowe posty. Zależnie od presji w szkole mam tego czasu więcej lub mniej.
Dlaczego się zgłaszasz?: Forum ma naprawdę dobry klimat i tematykę, a ja bardzo chętnie zaangażuję się w rozwijanie akcji na nim. Bycie MG pomoże też rozładować nagłe przypływy weny.
Wysłany: 2013-06-20, 13:34
Tytuł:Administrator | Grafik | Mistrz Gry | Bogacz | S: 81 | Z: 81 | I: 30 | P: 71 | C: 20 | Poziom 1 ~ Przebieraniec
You are my hero! xD
Ok wszystko przyznane :3 Proponuję na pierwszy ogień wziąść misję Ezio i Rosy (wspólną chcą).. Poziom łatwy więc to nic ciężkiego i trudnego jak widać po innych łatwych misjach (możesz sobie popaczać).
Dodatkowo Ezio jest też MG i mu ładnie szło ostatnio więc jak co na bank ci coś doradzi :3
Wysłany: 2014-06-05, 18:56
Tytuł:Mistrz Gry | Bogacz | S: 25 | Z: 35 | I: 94 | P: 30 | C: 80 | Poziom 0 ~ Nowa Rybka
Żeby było wesoło, że odkopałam ten temat D
Posiadane Postaci: Tony Stark
Doświadczenie w grze w PBFy: Najpierw były vallheru, zaczęłam grać na tekstowych RPG w 2 klasie gimbazy czyli stuka mi 8 lat siedzenia w tego typu grach.
Doświadczenie w byciu MG: Półtoraroczne na Kronikach Fallathanu. Przez wiele lat byłam też Nadzorcą w Cerelain, ale polegało to na sprawdzaniu profilów, a nie prowadzeniu sesji.
Doświadczenie w RPG (kostki): 1,5 roku bycia MG + te lata co grałam z ludźmi. Jeśli chodzi o RPG stolikowe na żywo - trema mnie zjada i ich nie lubię. LARPy to już wg zło.
Dostępność Czasowa: I'm forever alone, so...
Dlaczego się zgłaszasz?: Bo poszukujesz eMGie i powiedziałaś, że mogę grać Starkiem.
Wysłany: 2014-06-05, 19:13
Ok Dam cię do grupy i tytuł :3 Polecam pooglądać dotychczasowe misje oraz wydarzenia itd :3 w razie pytań - walić do mnie x3 ale mile widziana inwencja własna XD
Sporo misji pójdzie do archiwum ale niektóre pewnie zostaną prowadzone dalej bo niektóre osoby są dalej w grze :3 Ale to dam znać jak co